„Se estimează chiar de către experţii europeni că la nivel european, în ţările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce priveşte creşterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulaţia acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârşit de august se estimează chiar o creştere la 90%”, a explicat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, miercuri, pentru Mediafax.
Medicul militar a mai precizat că tulpina Delta este una dintre cel mai bine adaptate şi are mutaţii care îi conferă o putere mai mare de răspândire.
India a clasificat Delta plus – o nouă tulpină a coronavirusului – drept „variantă îngrijorătoare”, dar oamenii de știință spun că este prea devreme pentru a afla dacă ea reprezintă o amenințare semnificativă.
Delta plus, identificată prima dată în aprilie, a fost găsită în circa 40 de eșantioane din trei state: Maharashtra, Kerala și Madhya Pradesh. Cel puțin 16 dintre aceste probe au fost găsite în Maharashtra, unul dintre statele cele mai afectate de pandemie.
De asemenea, ea a fost găsită și în alte nouă țări – SUA, Marea Britanie, Portugalia, Elveția, Japonia, Polonia, Nepal, Rusia și China. Tulpina originală Delta, extrem de contagioasă, s-a răspândit până acum în 80 de țări.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro